Карпати - фото, мандрівки, гриби






Всего 24478 сообщенийСтраницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [10+] [20+] [30+] [40+] [50+] [60+] [70+] [80+] [90+] [100+] [110+] [120+] [130+] [140+] [150+] [160+] [170+]

 
 Андрій_Львів2016-10-21 12:20:03
Оксана-LV, доброго дня. Знову ж таки, які Ваші прогнози, завтра на червоні і маслюки? Плануємо знову на свої місця, у вівторок були, то слабо було, по 10л відерку червоних назбирали і трошки маслюків (масово хробачливих).
1 Оксана-LV2016-10-21 18:52:42157 дн назад
 Як тільки зв*яжусь з Небесною канцелярією - відразу відпишусь)))
2 Ігор, Бурштин2016-10-21 20:01:03157 дн назад
 Позавчора знайомі ще косили маслюки на Тернопільщині. Основна маса - переростки, але є і молоді та середні. Саме їх і косили. Вони ще лізуть і лізуть :-)
 
 юрец2016-10-21 11:02:29
купуємо на постійній основі гриби в необмеженій кількості місто Дрогобич....098 26 28 891
1 bogdan.drog2016-10-21 15:39:22158 дн назад
 Сушені купуєте?
 
 Юра2016-10-21 01:03:26

800 x 600, 44 кБ
Сьогоднішні білі Стрийщина.
1 плигуца2016-10-21 01:41:14158 дн назад
 Гарненькі - сам смак.
2 3532016-10-21 11:26:44158 дн назад
 Ну то й що. Наше жлобство у всій красі. Це я до того, що Стрийщина має з добрий десяток грибних урочищ, які розкидані по всій території.
3 андрий2016-10-21 16:04:53158 дн назад
 юра це мабуть (лотатники або бережниця
 
 Тарас Східниця2016-10-20 21:57:45

800 x 600, 34 кБ
І рядківка в горах.До цього часу не зустрічав, а може не звертав уваги.
 
 Тарас Східниця2016-10-20 21:53:36

800 x 600, 78 кБ
моховички не новина...
 
 Тарас Східниця2016-10-20 21:52:16

800 x 600, 67 кБ
Починає рости молодий білий в буковому лісі. Можливо не все втрачено...
1 victour2016-10-20 22:04:59158 дн назад
 Тарас, зверніть увагу на повідомлення нижче на цій сторінці:
"victour 2016-10-17 10:03:01
Шановні дописувачі! Висота сторінки обмежена кількістю НОВИХ Повідомлень. Тобто, на одній сторінці може бути скільки завгодно повідомлень в обговоренні, але нові теми відсувають їх на задній план - іншу сторінку.

Відповідаючи на чиєсь повідомлення користуйтесь кнопкою "Ответить" у відповідній темі, а не "Создать новое сообщение"! Доповнючи своє власне повідомлення текстом, чи картинкою поступайте так само. Якщо помилково написали повідомлення не в ту Тему, то повторіть його туди де потрібно, тоді помилкове повідомлення мною буде видалено."
2 Тарас Східниця2016-10-20 22:18:58158 дн назад
 зрозумів. такого більше не буде.
3 міша2016-10-20 23:52:33158 дн назад
 п. Вікторе , що у Мислівці. чи варто їхати
4 victour2016-10-21 11:02:00158 дн назад
 "андрий 2016-10-19 21:30:55
сьогодні були в мислівці два білих"
5 Сергій Геолог2016-10-21 12:58:40158 дн назад
  І білі і моховички...
 
 Сергій2016-10-20 21:40:20
Ужгородський район. Чув, що в низовині починаються осінні опеньки. В близьких горах був вчора - глухо: 2 жмені печериць, 1 підберезник, дуже червиві літні опеньки. З'явилось багато пластинчастої єрунди. Хтось тут писав щодо запахів грибів. Заради цікавості понюхав бліду поганку (2-4 см) - слабкий невиражений ні хороший ні поганий запах. Через хвилин 50-80 нудило. Можливо нудило через не слабкий сніданок на сонний шлунок, а можливо і через мініексперимент.
Вперше в житті з грибної голодухи зібрав трохи дощовиків. Зрештою пошукавши чим відрізняється звичайний від отруйного несправжнього і, так і не зрозумівши, вирішив викинути.
На вигляд кулька, як мале біле яйце з дрібними цятками світло-жовтуватого кольору на поверхні, без ніжки, всередині білий.
Питання до форумчан - їстівний це чи отруйний дощовик ?
1 Сашко, Львів2016-10-20 21:48:40158 дн назад
 Як стимулює пізнавальні процеси відсутність білих ...Так скоро ми всі станемо спеціалістами в "інших" грибах...
2 victour2016-10-20 21:51:15158 дн назад
 краще раз побачити...) - youtu.be/ysxZJZg5oSY
І так далі - www.youtube.com/results?search_query=%D0%B4%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BA+%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B1
3 Лека2016-10-21 15:56:42158 дн назад
 Дощовик дуже смачний гриб в смаженому вигляді. Єдине-мусить бути молодим-тобто мати білу,цупку середину,як починає жовтявити-не брати.
 
 плигуца2016-10-20 19:29:26
В Путилі дзвонять, що пішов гриб білий. Враховуючи, що там незабаром +18 на Дмитра можна погрибалити буде. А я думав, що навершу сезон Кельцами. Путилою!!!
1 оля2016-10-20 19:55:25158 дн назад
 гливи зараз повсюди.
2 Петя Старуня2016-10-20 20:19:21158 дн назад
 Треба буде ще цього року навідатися в Путилу.Не так за грибами як подивитися на ті краї.Якщо на Дмитра будете в Путилі я б приїхав,познайомились б і пішов би з Вами на гриби.увесь свій улов віддаю Вам,мені грибів не треба а видовищ,пофоткати місця біля Путили,то так.Конкуренції на майбутнє не складу,так як не збираюся їздити туди часто і тим більше заради наживи,щоб збирати грибочки на Ваших місцях.Натомість на другий рік поведу по своїх місцях в Горганах (Бистриця,Осмолода).Ночліг оплачу,скільки скажете,або як треба переночую в палатці.Цієї неділі плануєм на кілька днів в Запрутські Горгани або на Буковину.В Путилу сам їхав би на Дмитра,радий був би якщо і один - два білих знайшли би,а якщо й нічого то не біда,зато би в тих краях був,надивився на ті гори.Юшки грибної скуштували б,трохи грибів цей рік насушив.
3 плигуца2016-10-21 01:39:52158 дн назад
 Добре, пане Петро, якщо таки збиратимусь то дамся чути. Якщо не вийде таки вирушити, то можу Вам запропонувати там нічліг самому, бо там лише у літні кухні мешкає молода гуцульська сімя, яка то все і пильнує, а велика хата порожня. Про гроші не згадуйте мені, бо грошей вистачає з інших джерел. Про наступний рік ще поговоримо, це особливо може Аматора зацікавити.
4 Петя,Старуня2016-10-21 19:34:45157 дн назад
 Добре,домовились,як будете їхати давайтеся чути.Я ще сам не знаю яка погода буде на Дмитра,може вже і сніги впадуть.Але не думаю,щороку майже завжди на Дмитра гарна сонячна погода,приморозки зранку а вдень ще тепло.Це вже пізня осінь,в такий час і кілька білих знайти то велика радість.Добре би було аби Ви приїхали,але якщо не вийде,то подивлюся,може знайду Вашу фазенду то зайду в гості.Якщо навідріз не схочете брати гроші то якось інше віддячу,мені цілої великої хати забагато,вистачить і якогось кутка метр на метр,головне,щоб був дах над головою,щоб не мокнути десь вночі під холодним дощем чи у сніг.Само собою про всяк випадок буду брати з собою палатку,спальник то на випадок як не зможу відшукати Вашу хату і прийдеться десь там заночувати.Буду радий з Аматором "вживу"поговорити про грибні справи і запрошую вже напевно на другий рік до себе,поїдем в Горгани на гриби.так сказати б для ознайомлення з новими територіями,на нові грибні місця,щоб порівняти де грибів більше.Думаю на другий рік і я добудую свою "фазенду" так що переночувати чи погостювати хто хоче зможе.
5 плигуца2016-10-22 00:52:50157 дн назад
 ОК, моя скринька
yusterman@ukr.net
напишіть туди свій номер, то я Вам повідомлю мій і Аматора телефони.
 
 Ігорцю2016-10-20 17:12:55

800 x 450, 73 кБ
А під Львовом лише глави...
1 Vlad_lviv2016-10-20 17:53:51159 дн назад
 Є місця під Львовом, де є усі інші(білі, підберезовики ,моховики), а глив(рядовок) іще немає.
Білі під шаром букового листя.
2 богдан2016-10-20 18:52:42158 дн назад
 сьогодні був у буянівському лісі штук приблизно 100 . на -кілограм 1 білих .багато рядовок 2шт моховиків.... гриби всі маленькі.... ростуть купками.
3 Ігорцю2016-10-20 19:16:48158 дн назад
 Я лише знаю ліс біля Деревача. Інших місць незнаю. До речі ще назбирав опеньки, були лише в одному місці.
 
 андрий2016-10-19 21:30:55
сьогодні були в мислівці два білих
1 ДСЦ2016-10-19 22:37:08159 дн назад
 А як iншi гриби, i температура?
2 михась2016-10-19 22:56:04159 дн назад
 на якому кілометрі
3 Приколіст2016-10-20 23:20:44158 дн назад
 Ну що там каже мислівка?
 
 Франик2016-10-19 20:12:05

800 x 1067, 101 кБ
Печериця? Шкірка зверху збирається і дуже гарно пахне
1 Франик2016-10-19 20:17:37159 дн назад
 Постійно видає помилку сообщение не добавлено, неправильний номер....хоче все вводжу правильно 100%
2 Я2016-10-19 20:42:38159 дн назад
 Схоже на печерицю.Заберіть плівку з низу шапки.Якщо пластинки рожеві,значить печериця
3 Я2016-10-19 20:45:53159 дн назад
 Але краще не пробувати,якщо не впевнені.По фотографії можна і помилитись
4 opastu2016-10-20 07:37:46159 дн назад
 1 Франик - після набору повідомлення ще раз обновити вікно каптчі, і зразу публікувати.
5 victour2016-10-20 11:21:21159 дн назад
 На рахунок рожевої печериці - по фото однозначно важко сказати.

З приводу повідомлень - Згідний з opastu, напевно там стоїть ліміт по часу, поки щось там набираєте, номер на екрані стає вже не дійсним.
Особливо доконує, якщо набрав вже багато тексту... - можна перед відправкою, для страхівки, скопіювати текст, або після невдалої відправки, в браузері натиснути пипець "На попередню сторінку" і знову ж таки скопіювати текст і вставити в нове повідомлення.
6 раник2016-10-20 20:31:25158 дн назад
 До 1 Франик.Пише "сообщение не отправлено" тому що забагато часу проходить як пишете повідомлення.або повідомлення занадто довге.Завжди натискайте перед тим як відправити повідомлення стрілочки справа.там де трьохзначний номер вводите,потім номер набираєте і "Опубликовать".Проблем не буде,повідомлення зразу надішлеться.На перших часах в мене тут на форумі теж така проблема була,поки набирав повідомлення,потім писало "сообщение не добавлено".Віктор,влсник цього сайту відповів,розказав,що потрібно робити в такому випадку.
7 Петя,Старуня2016-10-20 20:36:41158 дн назад
 Вибачаюся,попередній пост мій,випадково получилося,в графі "Имя" набрав випадково "Раник",пізніше,як відправив повідомлення додивився.
8 Сергій2016-10-20 21:05:45158 дн назад
 Погугліть печерицю рудіючу. Навіть, якщо не вона - то не факт, що можна їсти
9 Франик2016-10-21 15:26:12158 дн назад
 Обновляю цифровий код постійно-все одно помилка. Можливо це через те що скидаю фото з мобільного телефону через 3g..та й фото важить 2.4 Мб
 
 андрий2016-10-19 17:52:43
шановні грибарі яка ситуація в гаях
1 Зіновій-Стрий2016-10-19 19:53:20159 дн назад
 Я так думаю, що якщо :
версія 1. Синього столика пана Богдана з Дрогобича не видно, то напевно немає;
версія 2. Синій столик пана Богдана з Дрогобича ще не заповнений по всій площі, і тому інформацію про гриби ще не можна оприлюднювати;
версія 3. Від моста в Стрию до входу в Гаївський ліс 8км поїхати, хоч ровером, та перевірити самому і написати не дочікуючись версій 1 та 2
2 Я2016-10-19 20:48:10159 дн назад
 Кажуть глуховато.
3 Сергій др.2016-10-19 21:10:26159 дн назад
 Троха продають гаївських грибів але слабувато ☺
4 Ден Чернівці2016-10-19 21:27:00159 дн назад
 

800 x 600, 83 кБ
отака
5 Валерій2016-10-19 22:42:56159 дн назад
 Ден, що чути за Сторожинецький район?
6 Ден2016-10-20 00:10:36159 дн назад
 Валерий, я был в пн за красноильском в разведке. Разведка показала, что из 5 грибных мест грибы были только в одном, самом перспективном. В траве. И то - всего 1 кг подосов (правда отменных), штук 10 зонтов и 4 кг маслят. Эта неделя теплая, может опята пойдут наконец-то.
7 Валерій2016-10-20 07:25:54159 дн назад
 Ден, большое спасибо за инфу, если удастся вырваться куда, отпишусь о результатах.
8 Анна_Чернівці2016-10-20 16:39:05159 дн назад
 До 6. Сьогодні кума була у лісі (р-н Вел.Кучурова, точніше не скажу) каже, що знайшла відро опеньків, вони тільки починаються там. Так, що є надія
9 Анна_Чернівці2016-10-20 17:12:21159 дн назад
 

800 x 1067, 197 кБ
фото мені скинула кума сьогодні
10 Ден Чернівці2016-10-20 22:24:17158 дн назад
 Анна, гарні новини! А піпеньки на фото взагалі люксові!!! На жаль, сиджу з малою (прихворіла), а то би вже поїхав за сторожинець :)
11 Анна_Чернівці2016-10-21 00:48:28158 дн назад
 до 10, це тільки початок, ще буде можливість, прогнози погоди сприятливі
 
 андрий2016-10-18 20:40:12
шановні грибарі в долині сьогодні продавали багато гриба білих
1 victour2016-10-18 22:25:18160 дн назад
 І в суботу продавали досить , як для цього часу білих грибів, але майже всі гриби були в одного продавця.
Гриби скоріш за все не з горів, а з низин. Буває й таке, що гриби в Долині продають торгівці з Калуша, гриби можуть бути з його навколишніх лісів.
2 Настя2016-10-19 00:44:15160 дн назад
 Сьогодн! на Одеських вуличних стих!йних ринках повно б!лих. Молоденьк! по 100, б!льш крупн! по 70. Маслята - 35. Кажуть з в!нничини. ГРиби в р!внинних л!сах.
3 AlexK2016-10-19 11:20:26160 дн назад
 До 2. Грибы в основном с Херсонщины. Был там в прошлые выходные и тоже собирал.
4 Володимир-22016-10-19 21:30:55159 дн назад
 На Херсонщині нечуваний врожай білих , яких буває на декілька десятиліть. Зоготівельники з наших країв вже там, 100% інформація.
 
 Ромко-Помко2016-10-18 19:50:04

800 x 600, 100 кБ
Все та ж Самбірщина,гриби є,і схоже на те що будуть далі.Заг.результат на сьогодні
1 ВасильКО2016-10-18 21:01:41160 дн назад
 Температура повітря має по великому прогнозу вирости аж до +25 поступово за 7-8 днів,тож грибів пластинчастих прибавиться
2 Ромко-Помко2016-10-18 21:27:49160 дн назад
 В такому випадку хвиля намічається серйозна
3 Ігор, Бурштин2016-10-18 22:49:28160 дн назад
 Нічого собі урожай 18 жовтня. А чому ніжки такі довгі? В яких місцях такі гриби ростуть? Високий мох? Чи товстий шар листя?
4 Ромко-Помко2016-10-19 11:03:40160 дн назад
 Буково-кленовий ліс,березняк,в основному під листям,але бували і в траві
5 Багдад2016-10-19 15:29:57160 дн назад
 "Сливуньо" ???
6 Оксана2016-10-20 13:47:38159 дн назад
 Підкажіть будь ласка ,а де саме на Самбірщині гриби такі гарні збирають?
7 Ромко-Помко2016-10-20 14:20:30159 дн назад
 Район Волі-Баранецької
8 Андрій Ком.2016-10-20 20:18:40158 дн назад
 До 6Звір.
 
 Ромко-Помко2016-10-18 19:48:27

800 x 600, 49 кБ
Прогулочка!:)
1 рома2016-10-18 20:35:16160 дн назад
 яке село де збирали
2 Ромко-Помко2016-10-18 21:28:52160 дн назад
 Село невеличке,збирали в основному в лісі
3 Старатель2016-10-19 10:36:19160 дн назад
 Та нічого особливого в тому немає- звичайні середні дані грибного походу. Мав би джі пі єс то і не таке думаю міг би показати.
4 victour2016-10-19 11:05:35160 дн назад
 Про особливе в цьому малюнку... - великий шлях і максимальна швидкість , як для грибного походу на один день. Можливо це тому, що значний шлях підходу до грибних місць по дорозі - біля 6-ти кілометрів одну сторону.
5 Ромко-Помко2016-10-19 11:09:05160 дн назад
 а я нічого особливого і незбирався показувати,просто виставив данні походу.А " мав би" і " міг би" то таке діло...як будете мати і могти,тоді й виставите
6 Ромко-Помко2016-10-19 11:12:42160 дн назад
 Все вірно Пане Віктор
7 андрий2016-10-19 21:46:15159 дн назад
 ромко-помко як ця штука називаеться
8 Старатель2016-10-19 22:08:04159 дн назад
 Небачу змісту таскати з собою лишні пів кіля грузу вартістю 300 долярів. Максимум це компас і топографічна карта - і то коли йду незнайомим маршрутом, а так там де був хоча би раз - то по пам"яті. Можна і з джі пі єс заблукати, якщо він випадково розрядиться, через низьку хмарність небуде бачити супутників, чи банально поломиться!
9 Сергій др.2016-10-19 23:25:32159 дн назад
 До 6 може колись зрозумієте ☺. Ходіть дальше з компасом.
10 Ромко-Помко2016-10-19 23:54:34159 дн назад
 До 8

1.Вага навігатора 260 грамів-несуттєво (принаймні для 90-та кілограмового хлопа,такого як я)
2. Ціна - питання індивідуальне
3.Пара батарейок - мінімум сутка безперервної роботи,а можна ще взяти додаткову,так як роблю я(питання випадкової розрядки зняте)
4.Хмари - не впливають на роботу пристрою(ні сильні,ні низькі,ніякі)
5.Поломиться-недумаю,штука надійна,водостійка,відносно протиударна
6.На відміну від компаса і карти має хмару цікавих функцій в собі(точки,маршрути,і ще багато чого).
А взагальному кожен сам вибирає як йому зручніше,я нікому нічого не нав'язую.
11 opastu2016-10-20 07:50:20159 дн назад
 Один раз miЙ Гармін фенікс2 реально виручив і зекономив 2 години часу, коли "сусанін" у 3-год ночі при ліхтарях промазав, і , піднявшись вище "сідла", заклав петлю у протилежний бік і до потока на "чужу" сторону.
12 opastu2016-10-20 08:07:24159 дн назад
 

800 x 600, 23 кБ
Орієнтир "потік справа" став хибним :(
13 victour2016-10-20 11:07:40159 дн назад
 Поширена, можна сказати класична, схема блуду на сідлах-перевалах.

Про навігатор навіть мови нема - питання активності грибника-мандрівника, раз в рік - тяжкий, дорогий і не треба)), а щотижня - потрібен більше за такий вже звичний мобільний телефон.

Що до вартості спорядження - в грибників не так виражено, а в туристів вартість особистого спорядження, те, що тільки на ньому, може сягати більше тисячі зелених паперів, деколи аж страшно...))) - йде собі такий, по вартості невеликого авто...
14 Андрій Ком.2016-10-20 20:28:23158 дн назад
 До Ромко-Помко ,пішли вони гриби збирати на перевал( Вишкеівський ) .Їм гриби блисько Львова,як серпом по яйцях...
15 Петя,Старуня2016-10-20 21:16:26158 дн назад
 Згоден з 12 і 13.Орієнтир "потік справа чи зліва " ненадійний особливо в місцях наближених до перевалів ,сідловин між вододілами,особливо якщо був там кілька раз,за півроку дещо призабулося і опинившись на притоках,без компаса,джіпіес в похмуру погоду,коли навкруг лише лісі не видноякихось вершин,по яких міг би зорієнтуватись,блудиш.Я би теж не проти підкупити собі навігатор,але зараза дорога штука.В Горганах практично навігатор мені ні до чого,але буває ходжу в походи де перший раз (цього року заблудив трохи на притоках Усть -Гладина,виручило маркування на деревах,інакше не знаю як вийшов би звідти і куди,так як похід був незапланований і не мав з собою ні карти,ні тим більше компаса.І ще більше згіден з Вікторм.що зараз в наш час можна зустріти туристів.в яких туристичне спорядження коштує просто шалені гроші,простий рядовий турист просто не має можливості собі такі дорогі речі купити.Я от вже другий рік збираюся собі купити газ,горілку,щоб в поході десь по Свидовцю,Боржаві,чи Чорногорою закипятити води на каву чи щось приготувати,супчик чи щось з такого.щоб кинув в кипяток і через пару хвилин готово.Чи наприклад дорогий фонарик.теж досить потрібна річ.Але це не для простих грибників,не для походу за грибами.В гриби ходять більш бідніші люди.які з собою не беруть наамета,спального мішка а готові ночувати просто при ватрі.До таких і я належу.
16 Сашко, Львів2016-10-20 23:21:10158 дн назад
 Щоб вірно показував напрямок - потрібно йти. На зупинці поже показати в протилежну сторону, але почнете йти по прямій - виправить
17 Толік_Львів2016-10-21 01:18:54158 дн назад
 До 15. Петре, якщо є потреба купити щось мобільне для приготування їжі, типу газового пальника, то радив би купити саморобну пічку - недорога, легенька, компактна, продуктивна. www.gorgany.com/pichka-tverdopalyvna-airwood-stove.html
Перевірено особисто. В дощову погоду беру з собою - дуже виручає.
18 Олександр (Долина)2016-10-21 20:22:39157 дн назад
 До 17 Толік_Львів Теж якраз пару днів тому на горілки дивився. Цікава "щепочніца". Пошукав на -- олх без наддуву десь за 200-300 грн можно знайти ,а китайський аналог www.dx.com/ru/p/brs-116-portable-split-type-foldable-wood-burning-stove-silver-431976 . А на практиці -- там же де компьютерний вентилятор в металевому кожусі , він же при роботі мав би дуже сильно грітися (сам кожух)?? Там в них ще ніби і апгрейднута версія з закритим дном є -- наскільки на твою думку потрібно ? Ще по відгукам -- ніби дуже ржавіє і проблемки з втулками на вентиляторі. І останне -- про 1л - за 5 хвилин , то правда ? Цікаве порівняння різних горілок - youtu.be/SHsCpPslBAk?t=7m17s
Згадав -- колись "приспособив" стару решітку з під холодильник . Розрізав болгаркою навпіл , та два кільця зробив , щоб можно було навпілскладати. На стоянці , якщо в горах то пару-трійку камінців і зверху решітку. А на рівнині -- невеличку ямку і також на неї решітку. Теж виручала коли скрутно з дровами було. І готуєшь як вдома на плиті. Два рази з нею сходили -- після того вже сокирку не брали.
19 Толік_Львів2016-10-21 21:01:08157 дн назад
 До 18. Купив 3-4 роки тому, коли коштувала в половину менше. 1 л закипає може і за 5 хвилин, як запустити вентилятор на повну. З відео не зовсім погоджуюсь, якраз годиться для нашого високогір'я. Одного патичка 30х5 вистачить, аби приготувати вечерю, можна взяти парочку про запас де кінчається межа лісу, та і ділянки, де лише каміння і трава - то хіба сидіти і не рухатись десь на вершині Говерли, Добошанки чи ін. В Бескиди беру виключно в дощ.
20 Олександр (Долина)2016-10-21 21:29:51157 дн назад
 А як сам кожуз в вентилятором ??? дуже гріеться ?? Щось мені здається -- той вентилятор там , саме "вузьке" і не надійме місце. Інфрачервоний нагрів --- і через деякий час мав би йому капут буди. Зазвичай лак - тей що на обмотці , не вище 70 град витримує.
21 Толік_Львів2016-10-21 21:43:50157 дн назад
 До 20. Кожух з вентилятором, після приготування їжі холодний. Не можна виключати під час приготування. Як користуватися згідно інструкції - все буде нормально. Наприклад, у металевого горнятка www.gorgany.com/gornyatko-tatonka-handle-mug.html , ручки залишаються холодними після закипания в ньому води - площа дотику мала.
22 Олександр (Долина)2016-10-21 21:47:35157 дн назад
 Дякую за відповідь. Навіть горнятно -- і те Tatonka Одразу профі видно.
23 vasjabr2016-10-21 22:06:16157 дн назад
 Як на мою скромну думку просто й сердито зробити самому. Як варыант- ось тут: www.tkg.org.ua/node/10925
24 Олександр (Долина)2016-10-21 22:19:04157 дн назад
 До 23 vasjabr : Звісно що можно . І так , і з консервної банки , і з старого блока живлення для ПК . Але тут же вся фішка в вентиляторі. Без нього той же умовний літр води -- буде хвилин 15-25 закипати при рівних умовах. Якщо не критично , то теж варіант.
25 Ромко-Помко2016-10-22 21:10:06156 дн назад
 Так тримати!!!впевнено йдем до звання найдовшого обговорення сезону!!!
 
 андрий2016-10-18 15:35:21
шановні грибарі що чувати за мислівку признавайтесь
1 Василь Львів-Болехів2016-10-18 16:47:09161 дн назад
 холодно там .
Холодно і мокро. Грибів ще менше ніж було. Побільшало непрохідних місць де є болото.
2 єгер2016-10-18 18:27:31161 дн назад
 і на болотах ростуть грибииии...
 
 остапчук2016-10-17 23:55:10
Підкажіть, як там температура впливає на появу грибів (яка мінімальна, що дозволяє їм рости)? Білих, наприклад, і опеньків. Наскільки читав ще в кінці минулого тижня була якась хвиля "білих", яка очевидно уже пройшла.
1 victour2016-10-18 22:35:50160 дн назад
 З мого досвіду при мінус 3-4 градуси, гриби, що виросли змерзають. Хоча зараз і спостерігається тривале похолодання, грунт не промерзав і напевно температура грунту вища за середню температуру повітря, тому і ростуть ранні, вони ж і пізні, види грибів.
Підпеньки можуть рости і після заморозків, якось збиралося підпеньки і в листопаді, а "хвиля" білих, це напевно вже на наступний рік..
2 остапчук2016-10-19 00:02:51160 дн назад
 Десь тут читав що при 3-4 градусах вище нуля гриби уже не ростуть, тому запитав щоби знову не шукати, і перевірити чи дійсно так.
Стосовно хвилі "білих" - то коли вона наприклад цього року була? Якраз минулого тижня так і писали про чимало білих.
Цікаво -- на появу білих вплинула безпросвітня, холодна, дощова погода?
3 ДІС2016-10-19 05:15:59160 дн назад
 За білі не знаю, а червонюхи ростуть,три тижні вожу з під Підгайців,вчора бив по шапці ножем аж цінькало,тобто замерзли на краях в траві,а в лісі всі живі.Сама земля не замерзла,гриб вилізає а потім замерзає.Люблю дуже моховички мариновані але ніхто не пише чи є в Карпатах.Того тижня взлостився поїхав в Осмолоду сам, ніхто не підтримав компанію,дурно їхав моховиків нема,а білих і поготів.
4 Петя,Старуня2016-10-20 21:55:56158 дн назад
 З мого 15 - річного досвіду в горах (В основному Горгани) можу сказати що білі гриби .які виросли при мінус 3-4 замерзають повністю і потім при потеплінні з них робиться каша,желе,гниють.При сприятливих температурах,без різких перепадів температур замерзлі можуть простояти в лісі і тиждень -півтора і все ще будуть повністю придатні до споживання.Найбільш вразливі,по моїх спостереженнях білі гриби великі.які можуть впасти на пляцок,що нема що взяти навіть при приморозках від мінус 1 -мінус 2.в той же час рядом ще можна взяти 1 -2 білих малих і до середнього розміру,яким ще такий мороз не пошкодив.Великі,старі померзли а молоді ще добрі.Більш витриваліші до морозу червоняки,які витримують до мінус 4 і навіть після цього ростуть в горах до кінця жовтня в основному.на рівнині передгірях і на початку листопада і навіть до середини листопада під листям.яке відіграє роль "ковдри" і навіть восьми -десятиградусні приморозки для них не вирок.Найбільш витриваліший гриб -рекордсмен це червоний мухомор.якому і жорсткий 7 -8 градусний мороз в горах.коли вся трава біла з інеєм,вода замерзла .сніг на ньому лежить а йому все ні по чому.росте собі мухомор.от би такі властивості білим грибам!Варто сказати що 6-7 градусний мороз це вже 100% по грибах,навіть червоний мухомор -рекордсмен при такій температурі чорніє.Що стосується.при якій критичній температурі білі гриби можуть рости,то моя думка що і навіть при мінус 3-4 в теплій.яка не промерзла підстилці з моху.псянки,в траві деколи.під густим гіллям смерек і обовязково вже тільки на добре освітлених до сонця місцях,вранішні приморозки до мінус 4 це не означає що вже не буде грибів (білих),якщо вдень буде і до 20 тепла.Торік знаходив вранці білого.на якому іней виблискував в кінці жовтня.Але цього року більше всього в горах вище 1000 -1200 вже не буде.А в передгірю.на рівнині по -любому ще будуть і білі гриби і червоняки.місцями опеньки.тим більше моховики.Небагато але все ж.Опеньки до речі один рік знаходив майже в кінці листопада.повністю замерзли від вранішнього приморозку і аж трохи були почорніли від морозу.
5 Ігор, Бурштин2016-10-20 23:04:44158 дн назад
 Петя, лікбез - супер! Можна зі всім погодитися. Інші досвідчені грибники приблизно так і говорять
 
 Сергій О.2016-10-17 21:34:00
Доброго вечора. Цікавить чи є в Вишкові гриби, бо думаю виїзджати))))
Підкажіть будь—ласка)))
1 Андрій з Миколаєва2016-10-17 22:32:48161 дн назад
 я з ранку теж думав їхати на перевал у Вишків , та думаю , що туда треба за пару днів їхати , як трохи потепліє . Тому сьогодні після обіду собі змінив маршрут -- поїду в Сколівському напрямку _ там нижче та й тепліше думаю , що там будуть гриби.. Вчора був в себе на дачі на Задорожному та й , як на диво , що то не думалось , назбирав десь чотири килограми рижиків та 1 кг . козарів і всі не червиві - молоді .. до того був за тиждень то грибів на озері не було .. Зробив висновок , що місяць повний - треба їхати в гори .
2 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:39:19161 дн назад
 Знайомі тиждень тому на Вишківському перевалі зафіксували температуру мінус 10...
Так що треба ходити лише низами
3 роман2016-10-18 00:13:06161 дн назад
 я теж з миколаєва який збіг а вас не знаю хоч теж мав дачу на байкалі
4 Аматор2016-10-18 18:56:46160 дн назад
 На Вишківський перевал треба вже хіба що з лижами...)))))
 
 Ігор С2016-10-17 21:18:43

800 x 450, 68 кБ
Ось такий грибний мікс з Чорного лісу.Білих і козарів по 3 штуки.Решта бачите самі.
1 ефкфі322016-10-17 21:26:51161 дн назад
 Що це за маленькі гриби білого кольру знизу біля глив?
2 Ігор С2016-10-17 21:28:36161 дн назад
 Дощовики.Іноді збираю якщо є грибний дефіцит.
3 Петя Старуня2016-10-17 21:39:05161 дн назад
 А що з тими гливами робити? Ніколи їх не брав і думаю й не буду брати.Дощовики теж не пробував.Шкода що нема опеньок,червоняків,білих.
4 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:21:07161 дн назад
 

800 x 450, 65 кБ
Мда - негусто. Одна розрада - парасольки :-)
www.facebook.com/photo.php?fbid=1854259338140634&set=pcb.1854259401473961&type=3&theater - а знайомі вчора після дощу і в холодіну ще маслюків накосили. З 1-ї год до 5-ї год.
5 Олег Львів2016-10-18 08:38:15161 дн назад
 Гливи мариновані - смакота! Хай підпеньки сховаються. А ще смачніші моховики.
6 Ігор С2016-10-18 08:46:39161 дн назад
 Ігор, Бурштин,рядовка фіолетова теж розрада.Це умовно-їстівний гриб високої якості.Смачний,пробував.Вперше назбирав більш ніж за 10 років.А маслюк знайшов лише один.
7 Ігор С2016-10-18 08:51:21161 дн назад
 Петя Старуня ну і зря,що не будеш гливи брати. В гливах є речовини статини,які зараз використовують для лікування атеросклерозу.Так що їх не тільки маринувати і жарити можна а й вживати з профілактичною метою.
8 Володимир2016-10-18 14:37:00161 дн назад
 Ігор С, підтримую. Глива смакота... Дехто ще сушить гливу.
9 Я2016-10-18 18:18:49161 дн назад
 Народ привик збирати білі,козарі і все((.Реальні грибники знають багато інших смачних і корисних грибів.Я конкретний грибар))Якщо цікавить звертайтесь!А рядівка це супер гриб!
10 Ігор С2016-10-18 18:34:24161 дн назад
 До 9.А хто ви,де вас знайти в інеті?
11 Петя Старуня2016-10-18 19:43:07160 дн назад
 Не знаю.не знаю.Має пройти ще дуже багато часу.щоб я змінив своє ставлення до таких грибів як рядівки.синяки,моховики.польські.Найперший гриб ,який претендує бути в моєму списку їстівних грибів це хіба що рижики можливо.Але рядівки ні однозначно.
12 ДІС2016-10-18 20:43:37160 дн назад
 Це реальна інформація з Чорного Лісу,дякую хотів завтра їхати.
13 Я2016-10-18 20:49:30160 дн назад
 До 11.Попробуйте рижик смажений в клярі.Не відварюючи.Сирий в кляр і...Він стане вашим одним з улюблених грибів))Колись також боявся його спробувати)Тепер спеціально за ним ходжу)
14 Во928лодя2016-10-19 00:53:49160 дн назад
 Збираю десь біля 10 різних видів глив (рядовка). Пісецькі (с. Піски, Пустом. р-н) гливи зустрічав тільки в Пісках і Тернопіллю - шик, виглядають як білі, ноги грубі шляпки тверді як камінь і ростуть півколом, з одного місця можна зібрати два відра. Ніколи з гливами (рядовками) не мав жодних проблем - смажу, мариную - смакота.
 
 Андрій2016-10-17 17:34:57
Стало щось тут зовсім не то що було на
1 Ігор, Бурштин2016-10-17 20:13:29161 дн назад
 А що сталось? Хіба сезон закінчується, скоро взагалі буде перерва з грибами до червня
 
 Володя2016-10-17 14:52:42
Шукаю попутників зі Львова на вилазку по гриби на Франківщину цього тижня, готовий розділити фінансову складову поїздки.
 
 ростік2016-10-17 14:46:18

800 x 600, 81 кБ
підкажіть, чи це точно опеньок
1 ростік2016-10-17 14:52:02162 дн назад
 

800 x 600, 47 кБ
на менших були пупиришки
2 Я2016-10-17 19:21:01161 дн назад
 Це не опенька!
3 Петя Старуня2016-10-17 20:43:49161 дн назад
 На опеньки ці гриби аж ніяк не схожі.Це не опеньки.Викиньте ці гриби.
4 остапчук2016-10-18 23:57:20160 дн назад
 Якщо це не опенька - то що? "Ложні опята"?
Я наприклад подібні збирав, ростуть вони поодиноко.
Шапка верхнього гриба, і ніжка нижнього -- на опеньку дуже схожа, хоча пластинка
в нижнього якась дуже пожмакана.
5 Ігор, Бурштин2016-10-19 12:37:30160 дн назад
 Це не опенька.
Просто псячка, купа людей підтвердить. А схожість - то таке. Мені на підпеньку не схожий
6 Петя,Старуня2016-10-21 19:56:39157 дн назад
 На нижчому фото більше схожий на "несправжні опеньки",або якийсь інший,але аж ніяк не на опеньки літні чи осінні.Я би зразу викинув його.не ризикував.
 
 victour2016-10-17 10:03:01
Шановні дописувачі! Висота сторінки обмежена кількістю НОВИХ Повідомлень. Тобто, на одній сторінці може бути скільки завгодно повідомлень в обговоренні, але нові теми відсувають їх на задній план - іншу сторінку.

Відповідаючи на чиєсь повідомлення користуйтесь кнопкою "Ответить" у відповідній темі, а не "Создать новое сообщение"! Доповнючи своє власне повідомлення текстом, чи картинкою поступайте так само. Якщо помилково написали повідомлення не в ту Тему, то повторіть його туди де потрібно, тоді помилкове повідомлення мною буде видалено.
1 роман2016-10-17 13:33:26162 дн назад
 я все зрозумів . треба було викласти одну фотку а потім її доповнювати іншими щоб получилась одна тема . прошу вибачення буду знати на наступний раз .
2 роман2016-10-17 14:06:30162 дн назад
 якщо треба щось змінити скажіть як я поміняю .
 
 Антон Дрогобич2016-10-17 09:45:56

800 x 600, 90 кБ
п
1 Оксана-LV2016-10-17 10:08:52162 дн назад
 

800 x 480, 54 кБ
Вчора. Гливи лісові (рядовим сіна,біла і фіолетова)
2 Оксана-LV2016-10-17 10:11:33162 дн назад
 

800 x 480, 54 кБ
І відерко моховичків,ще було з десяток парасольок, але вже з*їли)
3 Оксана-LV2016-10-17 10:19:10162 дн назад
 Сорі, але вставилось чомусь перевернуте.....
4 Олександр (Долина)2016-10-17 16:43:29162 дн назад
 ДО 3 Оксана-LV : тому що перевернуте закидували. Я вже Вам писав -- простіше за все , як що з компьютера -- то через "просмотрщик" перевернути www.evernote.com/l/ASuxGIiVbmFHBJ_b8Dr__qf68_GD4znKTEU/ Або якщо з андроіда -- то теж варіантів вистачає . І ще як варіант -- онлайн croper.ru/rotate
А так : Космассс.. татара-татара-та youtu.be/Ma-cZXy3vN8
5 Василь2016-10-17 17:03:20162 дн назад
 До Оксани-LV: Скажіть будь-ласка де ростуть моховики,або в якому лісі назбирали?
6 Оксана-LV2016-10-17 17:03:40162 дн назад
 До 4. Дякую Олександр (долина). Я вже знаю причину... я фоткаю і закидую з планшету. В папці вони нормально, а при переміщенні - догори дригом, це стається, коли фотографую перевернутим планшетом..)))
7 Петя Старуня2016-10-17 21:01:35161 дн назад
 До 2.Рядовки .такі як у Вас на фото бачив недавно дуже багато,ніхто в нас їх не бере.Буває час ,що зявляються моховики і їх у нас в лісі просто неймовірна кількість,можна вивозити хоч мішками,хоч насипом повний багажник,їх у нас теж ніхто за гриби не вважає і ніхто не збирає.Я теж не збираю моховики,синяки,польські
8 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:26:37161 дн назад
 Петя, а даремно моховики не збираєш. Мариновані моховики подібні на маслюки, але роботи з ними нема зовсім. Один раз, років 10 тому в Войнилівському лісі набрав 2 відра осінніх моховичків. Тверді, темно-коричнева шляпка, темно-жовтий низ. З того часу ніяк не можу знову в такий період потрапити. Пам'ятаю, що підпеньки вже були закінчилися, листя все з дерев злетіло, а моховички якраз росли.
9 Петя Старуня2016-10-17 22:55:23161 дн назад
 До 8.Ігор ,як появляться у нас такі моховики.осінні.молоді,багато,що можна будеі 5 -10 відер назбирати позвоню,схочеш приїзжай,назбираєш собі скільки хочеш.я ще й поможу збирати.
10 Петя Старуня2016-10-17 23:12:47161 дн назад
 В нас біля Старуні моховики теж пізно появляються,вже після опеньок,в кінці жовтня -листопад і навіть деякі бачив ще були в грудні.вже сніг випав був.Їх взагалі ніхто в нас не збирає і ростуть вони по 30 -50 шт на одному місці,увесь ліс деколи вкритий моховиками.люди ходятькопають їх,толочать і ніхто навіть думки не має їх збирати.Але поки що нема.Ні опеньок,ні якихось інших грибів.може маслюків піду ще трохи позбираю як буду мати час.
11 Оксана-LV2016-10-18 00:04:34161 дн назад
 До 5.моховики ростуть в листяному мішаному лісі.
До 7.Петя,рядовки чи гливи, як у нас називають, звичайно трохи на любителя....Але вона досить смачна з вираженим грибовим запахом. Її можна смажити (попередньо відваривши),маринувати..
А темні моховички - просто супер! А мариновані - безподобні! Раджу попробувати! Плюс дуже гарно естетично виглядають - темна шапочка і жовтенький низ...
12 Петя Старуня2016-10-18 19:50:21160 дн назад
 Моховики один час батько мій збирав але з часом перестав їх збирати.Доводилося і синяки спробувати,такі собі на смак.Не знаю як мариновані осінні з чорними шапочками моховички,може якби хтось колись пригостив.може би і збирав і їх.Чув від багатьох про мариновані моховички,що навіть кращі як білі,але сам їх не пробував,не знаю.
13 Ігор С2016-10-18 22:26:13160 дн назад
 Моховики і синюхи інколи збираю тільки в селі,бо білих чи червоних там майже немає.Досить смачні мариновані і справді гарно виглядають.Але є один протипоказ-синюхи,моховики,польські гриби сильно накопичують важкі метали з грунту.Отже,якщо ліс знаходиться близько біля міста,шоссе,сміттєзвалища,заводу і навіть поля яке засівається фемером і знаходиться над лісом-ні в якому разі не збирайте.
 
 Андрій2016-10-17 09:36:57
Краще викинути і не ризикувати
 
 Наталя2016-10-17 02:57:18

800 x 600, 75 кБ
І ще додам фото сирих грибів...
1 Сергій2016-10-17 10:21:19162 дн назад
 Дуже нагадують печериці, але їх не часто збираю, можу і помилитись.
2 Сергій (Львів)2016-10-17 17:21:02162 дн назад
 якщо низ шапочки не білий а темнуватий (від світло-коричневого молодих грибів до темно-коричневого кольорів у старших грибів) та приємний специфічний запах - то це без сумніву печериці. причому чим більше вони лежать у кошику тим більше темніє низ шляпки. Я обовязково оглядаю кожний гриб знизу і нюхаю, бо бліда поганка не вибачає помилок.
3 василь калуш2016-10-17 18:38:03162 дн назад
 печериці на всі сто
4 іван2016-10-17 18:56:03161 дн назад
 

800 x 600, 56 кБ
їстивний гриб
5 Ігор, Бурштин2016-10-17 20:11:15161 дн назад
 А я чомусь не збираю лісові печериці, хоч інколи їх є дуже багато. В дитинстві мені вдома сказали - не збирати печериць у лісі. Дотепер маю на них табу
6 Петя Старуня2016-10-17 20:40:33161 дн назад
 До 5.Я теж зовсім не збираю печериць.На пасовищі їх валом але я їх не збираю.Тим більше не збирав би лісових печериць.тим більше що пишуть що отруйніі дуже схожі на бліду поганку,добре би задуматися.З минулого року відкрив для себе два нових гриба "бараняча голова" і "парасольки" раніше ніколи їх не брав.Тепер беру,особливо "полюю" на баранячу голову але то вже в червні - липні наступного року.Синяки,моховики.польські гриби ,рижики то все для мене поки що теж невідомі гриби і не наважуюся їх брати і не буду брати поки щось значне не станеться в моїй "грибній справі" що б з догори ногами обернуло мою свідомість і я сказав би" от рижики дуже смачні гриби і їх вартує брати"Просто рижики ще не пробував,які вони засолені чи як їх по -іншому приготувати.Так само не знаю які мариновані моховики,дехто їхзвалить ,але я не пробував.
7 Аматор2016-10-17 21:11:44161 дн назад
 Я колись давно був на москальському грибному сайті кілька сезонів. Так там місця рижиків передають по наслідству. Шкода що їх хробаки ще інтенсивніше поїдають ніж біляки. До речі це гриб першої категорії. На відміну від гадярів типу синяків і їм подібних. Засолені рижики це справжня насолода, хоча і в жареному вигляді також класні.
8 Петя Старуня2016-10-17 21:49:38161 дн назад
 Ну рижики.це поки що невідомий мені гриб - запалився їдеєю конче дегустувати цей гриб. і якщо справді сподобається - добавити до свого списку.дізнатися як солити їх.як краще приготувати.Поки що не можу нічого сказати,бо не пробував.В нас вони є.не сказати щоб багато але достатньо,назбирати можна.
9 Євген2016-10-17 21:57:46161 дн назад
 Колись чув поговірку, шо гуцули збирають два види грибів- білі і рижики.
10 Настя2016-10-17 22:21:27161 дн назад
 До 8. На полонине Яворник /Ямна/ в августе подруга собирал а рыжики. Перед засолкой не вымачиваются. Легче, чем с груздями. Рецепт брала в интернете.
11 Петя Старуня2016-10-17 22:23:05161 дн назад
 До 9.Цікаво...Ще один голос на користь того що варто спробувати рижики в якості експерименту які в них смакові якості і чи відповідає це дійсності.На рахунок гуцулів не знаю чи збирають вони рижики,принаймні відомі мені гуцули не бачив щоб їх збирали,тільки білий гриб,ну як виняток можуть ще брати як нема білих лисички чи сироїжки,опеньки.Цікавий факт достойний або підтвердження або спростування.В горах (Бистриця) того року бачив цілі поляни рижиків і як їх гуцули не позбирали,певно доста було білих.Синяки пробував,але збирати їх не буду,так само і моховики,як буде валом,мішками тих моховиків у нас запрошую приїдьте визбирайте їх,все одно пропадуть,ні я .ні хтось інший їх збирати не буде.
12 Аматор2016-10-17 22:28:20161 дн назад
 Шкода але цього сезону практично 99 процентів рижиків були вижерті ненаситними хробами. Через це їх ніхто і не збирав. Ідеальна величина шляпки рижика це до 3 сантиметрів. Кінець вересня то може вже хроби трохи вгамовуються, ось тоді можна їх починати збирати. Літні, на превеликий жаль, віддаються хробам. Особливо в останні жаркі роки.
13 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:32:26161 дн назад
 Знаю кількох грибників поважного віку, які щороку їздять в гори за рижиками. Був свідком, бо ходили разом. От назбирав він повний рюкзак білих (кілограм 15), а потім взяв ще відро - і за рижиками пішов. Бо з дому був заказ на рижики
14 Петя Старуня2016-10-17 22:48:14161 дн назад
 До12.Дякую за корисну інформацію.Значить дуже малі брати не варто і більше 3см теж.До 13 Ігор.Судячи з численнних відгуків рижики таки справді гриб,який заслуговує уваги.Недавно бачив трохи рижиків,попробую ще цього року їх трохи назбирати,бо сезон на них закінчується.
15 АНДРІЙ ЛЬВІВ2016-10-18 17:31:17161 дн назад
 Рижики з карпат мають більше насичений смак ,моїм в дома більше подобається рижики коло полігона ,на пательню без варки +цибульки -бомба.
16 Олег Тернопіль2016-10-19 08:48:10160 дн назад
 Рецепт рижика: помити, просушити, на пательню дати 1 ст. л. олії і всипати рижики; на маленькому вогні випарувати воду, щоб підсохли, дати кусочок масла і добре їх висушити; коли висохнуть, додати 1 ст. л. сметани, перемішати і смажити 2 хвилини. Смак неперевершений
17 Ігор, Бурштин2016-10-19 20:22:59159 дн назад
 Ой, народ, ну Ви апетиту наганяєте.
Вже рижиків хочеться з тим неперевершеним смаком.
Бо щось з навколишніх лісів ніяких новин. Тільки маслюки ніяк не закінчуться
 
 Наталя2016-10-17 02:55:52

800 x 600, 55 кБ
Привіт, виникли дискусіі стосовно грибів. Мій чоловік назбирав іх сьогодні на торфовищі, вважає що це печериці. А от я при варці відчула неприємний запах, не властивий грибам, та й колір води мене збентежив-насичено жовтий, як фурацилін. Питання до грибників, це печериці лісові, чи краще викинути ці дари природи?
1 Назар2016-10-17 09:50:20162 дн назад
 В першу чергу звертати увагу треба на запах, поганий гриб ніколи не буде мати приємного аромату.
Печериця лісова дуже схожа із блідою поганкою, а це найнебезпечніший гриб. При найменших сумнівах я їх не беру і Вам не рекомендую.
2 Міша2016-10-17 09:58:19162 дн назад
 Ядовитый гриб.

Шляпка диаметром 15—18 см, белая (при надавливании становится ярко-желтой), гладкая, ровная, иногда покрыта мелкими чешуйками, полушаровидная, со временем становится плоской и тонкой.

Мякоть плотная, белая, на изломе становится ярко-желтой, с резким запахом карболовой кислоты. Пластинки — приросшие к ножке, тонкие, узкие, сначала белые, а затем ярко-розовые, у старого гриба шоколадно-бурые. Споровый порошок шоколадного цвета. Споры эллипсоидные.

Ножка в высоту 6—10 см, толщиной 1—2 см, в основании вздутая, белая, полая, с кольцом. Признаки отравления.

Употребление в пищу этого вида шампиньонов может привести к расстройству желудка, сопровождающемуся головокружением и потерей сознания. При первых же симптомах отравления следует срочно обратиться за квалифицированной медицинской помощью.

Шампиньон желтеющий растет в лиственных лесах и посадках смешанного типа, а также в парках, садах, на кладбищах, лугах и пастбищах. Растет с июня до середины октября.
3 Андрій Долина2016-10-17 19:13:27161 дн назад
 Від гріха подалі викиньте ці дари природи. Краще з"їсте хліба зі смальцем та часником, здоровіші будете!!!
 
 роман2016-10-17 01:03:23

800 x 450, 83 кБ
мої фото грибів сезон 2016
1 Ігор2016-10-17 14:58:03162 дн назад
 де Ви збирали?
2 роман2016-10-17 18:58:54161 дн назад
 більшість фото з горів
3 Аматор2016-10-17 19:28:18161 дн назад
 Звичайно що на смак і колір товаришів нема.... Але цю потвору грибом я би не називав. Гадяр, ось його влучна назва.
4 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:37:08161 дн назад
 В кількох різних людей їв ці синяки. Але сам не наважуюся їх брати...
Найпростіший рецепт - відварити 15 хвилин, процідити, перемолоти - і на котлети. Рецепт від людини, якій можна довіряти.
Але не спутати з сатанинським!
Ось тому і не наважуюся
5 роман2016-10-17 23:56:12161 дн назад
 аматор спорити не буду але колись так всі казали на гливи і парасольки а тепер ...
6 WOW2016-10-18 13:35:15161 дн назад
 Швиденько помити і в окріп, варити 15-20 хв. Тоді замаринувати - саробуйте, кращі за білі, не кажучи про козарі.
 
 роман2016-10-17 01:02:01

800 x 450, 72 кБ
к
1 Євген2016-10-17 09:08:09162 дн назад
 То є добре, але варто би було то все дати в одну тему)
 
 роман2016-10-17 01:01:37

800 x 450, 80 кБ
у
1 Назар2016-10-17 09:56:15162 дн назад
 Це знущання!
Не можна так багато.
Здай хоч одне місце.
2 Ігор, Бурштин2016-10-17 13:08:15162 дн назад
 Це не багато. Це усі гриби сезону 2016, як я зрозумів.
30-40 тем від одного користувача - оце багато, так не робиться. Віктор вище вже описав, як треба робити.
Ці лишні теми здалось би повидаляти
3 Артем2016-10-17 14:47:24162 дн назад
 може і не багато, але ж які гарні!
4 Олександр (Долина)2016-10-17 16:34:52162 дн назад
 Але Роман-хуліган Хоча фото спадобались Файні білі.
5 роман2016-10-17 19:01:24161 дн назад
 щиро дякую



Ваше сообщение

(jpg, gif, png) Для вставки фото с io.ua вписывайте URL адрес страницы с ним (https://io.ua/№№№№№№)
URL адреса автоматически преобразовываются в гиперссылки.
Ссылка на видео YouTube вида https://youtu.be/11-ти_значный_код_видео преобразовывается в плеер YouTube
Имя


Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [10+] [20+] [30+] [40+] [50+] [60+] [70+] [80+] [90+] [100+] [110+] [120+] [130+] [140+] [150+] [160+] [170+]


© Віктор Верховинець, victour.io.ua, 2007-2017