Карпати - фото, мандрівки, гриби






Всего 24356 сообщенийСтраницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [10+] [20+] [30+] [40+] [50+] [60+] [70+] [80+] [90+] [100+] [110+] [120+] [130+] [140+] [150+] [160+] [170+]

 
 Ігор С2016-10-17 21:18:43

800 x 450, 68 кБ
Ось такий грибний мікс з Чорного лісу.Білих і козарів по 3 штуки.Решта бачите самі.
1 ефкфі322016-10-17 21:26:51126 дн назад
 Що це за маленькі гриби білого кольру знизу біля глив?
2 Ігор С2016-10-17 21:28:36126 дн назад
 Дощовики.Іноді збираю якщо є грибний дефіцит.
3 Петя Старуня2016-10-17 21:39:05126 дн назад
 А що з тими гливами робити? Ніколи їх не брав і думаю й не буду брати.Дощовики теж не пробував.Шкода що нема опеньок,червоняків,білих.
4 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:21:07126 дн назад
 

800 x 450, 65 кБ
Мда - негусто. Одна розрада - парасольки :-)
www.facebook.com/photo.php?fbid=1854259338140634&set=pcb.1854259401473961&type=3&theater - а знайомі вчора після дощу і в холодіну ще маслюків накосили. З 1-ї год до 5-ї год.
5 Олег Львів2016-10-18 08:38:15125 дн назад
 Гливи мариновані - смакота! Хай підпеньки сховаються. А ще смачніші моховики.
6 Ігор С2016-10-18 08:46:39125 дн назад
 Ігор, Бурштин,рядовка фіолетова теж розрада.Це умовно-їстівний гриб високої якості.Смачний,пробував.Вперше назбирав більш ніж за 10 років.А маслюк знайшов лише один.
7 Ігор С2016-10-18 08:51:21125 дн назад
 Петя Старуня ну і зря,що не будеш гливи брати. В гливах є речовини статини,які зараз використовують для лікування атеросклерозу.Так що їх не тільки маринувати і жарити можна а й вживати з профілактичною метою.
8 Володимир2016-10-18 14:37:00125 дн назад
 Ігор С, підтримую. Глива смакота... Дехто ще сушить гливу.
9 Я2016-10-18 18:18:49125 дн назад
 Народ привик збирати білі,козарі і все((.Реальні грибники знають багато інших смачних і корисних грибів.Я конкретний грибар))Якщо цікавить звертайтесь!А рядівка це супер гриб!
10 Ігор С2016-10-18 18:34:24125 дн назад
 До 9.А хто ви,де вас знайти в інеті?
11 Петя Старуня2016-10-18 19:43:07125 дн назад
 Не знаю.не знаю.Має пройти ще дуже багато часу.щоб я змінив своє ставлення до таких грибів як рядівки.синяки,моховики.польські.Найперший гриб ,який претендує бути в моєму списку їстівних грибів це хіба що рижики можливо.Але рядівки ні однозначно.
12 ДІС2016-10-18 20:43:37125 дн назад
 Це реальна інформація з Чорного Лісу,дякую хотів завтра їхати.
13 Я2016-10-18 20:49:30125 дн назад
 До 11.Попробуйте рижик смажений в клярі.Не відварюючи.Сирий в кляр і...Він стане вашим одним з улюблених грибів))Колись також боявся його спробувати)Тепер спеціально за ним ходжу)
14 Во928лодя2016-10-19 00:53:49125 дн назад
 Збираю десь біля 10 різних видів глив (рядовка). Пісецькі (с. Піски, Пустом. р-н) гливи зустрічав тільки в Пісках і Тернопіллю - шик, виглядають як білі, ноги грубі шляпки тверді як камінь і ростуть півколом, з одного місця можна зібрати два відра. Ніколи з гливами (рядовками) не мав жодних проблем - смажу, мариную - смакота.
 
 Андрій2016-10-17 17:34:57
Стало щось тут зовсім не то що було на
1 Ігор, Бурштин2016-10-17 20:13:29126 дн назад
 А що сталось? Хіба сезон закінчується, скоро взагалі буде перерва з грибами до червня
 
 Володя2016-10-17 14:52:42
Шукаю попутників зі Львова на вилазку по гриби на Франківщину цього тижня, готовий розділити фінансову складову поїздки.
 
 ростік2016-10-17 14:46:18

800 x 600, 81 кБ
підкажіть, чи це точно опеньок
1 ростік2016-10-17 14:52:02126 дн назад
 

800 x 600, 47 кБ
на менших були пупиришки
2 Я2016-10-17 19:21:01126 дн назад
 Це не опенька!
3 Петя Старуня2016-10-17 20:43:49126 дн назад
 На опеньки ці гриби аж ніяк не схожі.Це не опеньки.Викиньте ці гриби.
4 остапчук2016-10-18 23:57:20125 дн назад
 Якщо це не опенька - то що? "Ложні опята"?
Я наприклад подібні збирав, ростуть вони поодиноко.
Шапка верхнього гриба, і ніжка нижнього -- на опеньку дуже схожа, хоча пластинка
в нижнього якась дуже пожмакана.
5 Ігор, Бурштин2016-10-19 12:37:30124 дн назад
 Це не опенька.
Просто псячка, купа людей підтвердить. А схожість - то таке. Мені на підпеньку не схожий
6 Петя,Старуня2016-10-21 19:56:39122 дн назад
 На нижчому фото більше схожий на "несправжні опеньки",або якийсь інший,але аж ніяк не на опеньки літні чи осінні.Я би зразу викинув його.не ризикував.
 
 victour2016-10-17 10:03:01
Шановні дописувачі! Висота сторінки обмежена кількістю НОВИХ Повідомлень. Тобто, на одній сторінці може бути скільки завгодно повідомлень в обговоренні, але нові теми відсувають їх на задній план - іншу сторінку.

Відповідаючи на чиєсь повідомлення користуйтесь кнопкою "Ответить" у відповідній темі, а не "Создать новое сообщение"! Доповнючи своє власне повідомлення текстом, чи картинкою поступайте так само. Якщо помилково написали повідомлення не в ту Тему, то повторіть його туди де потрібно, тоді помилкове повідомлення мною буде видалено.
1 роман2016-10-17 13:33:26126 дн назад
 я все зрозумів . треба було викласти одну фотку а потім її доповнювати іншими щоб получилась одна тема . прошу вибачення буду знати на наступний раз .
2 роман2016-10-17 14:06:30126 дн назад
 якщо треба щось змінити скажіть як я поміняю .
 
 Антон Дрогобич2016-10-17 09:45:56

800 x 600, 90 кБ
п
1 Оксана-LV2016-10-17 10:08:52126 дн назад
 

800 x 480, 54 кБ
Вчора. Гливи лісові (рядовим сіна,біла і фіолетова)
2 Оксана-LV2016-10-17 10:11:33126 дн назад
 

800 x 480, 54 кБ
І відерко моховичків,ще було з десяток парасольок, але вже з*їли)
3 Оксана-LV2016-10-17 10:19:10126 дн назад
 Сорі, але вставилось чомусь перевернуте.....
4 Олександр (Долина)2016-10-17 16:43:29126 дн назад
 ДО 3 Оксана-LV : тому що перевернуте закидували. Я вже Вам писав -- простіше за все , як що з компьютера -- то через "просмотрщик" перевернути www.evernote.com/l/ASuxGIiVbmFHBJ_b8Dr__qf68_GD4znKTEU/ Або якщо з андроіда -- то теж варіантів вистачає . І ще як варіант -- онлайн croper.ru/rotate
А так : Космассс.. татара-татара-та youtu.be/Ma-cZXy3vN8
5 Василь2016-10-17 17:03:20126 дн назад
 До Оксани-LV: Скажіть будь-ласка де ростуть моховики,або в якому лісі назбирали?
6 Оксана-LV2016-10-17 17:03:40126 дн назад
 До 4. Дякую Олександр (долина). Я вже знаю причину... я фоткаю і закидую з планшету. В папці вони нормально, а при переміщенні - догори дригом, це стається, коли фотографую перевернутим планшетом..)))
7 Петя Старуня2016-10-17 21:01:35126 дн назад
 До 2.Рядовки .такі як у Вас на фото бачив недавно дуже багато,ніхто в нас їх не бере.Буває час ,що зявляються моховики і їх у нас в лісі просто неймовірна кількість,можна вивозити хоч мішками,хоч насипом повний багажник,їх у нас теж ніхто за гриби не вважає і ніхто не збирає.Я теж не збираю моховики,синяки,польські
8 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:26:37126 дн назад
 Петя, а даремно моховики не збираєш. Мариновані моховики подібні на маслюки, але роботи з ними нема зовсім. Один раз, років 10 тому в Войнилівському лісі набрав 2 відра осінніх моховичків. Тверді, темно-коричнева шляпка, темно-жовтий низ. З того часу ніяк не можу знову в такий період потрапити. Пам'ятаю, що підпеньки вже були закінчилися, листя все з дерев злетіло, а моховички якраз росли.
9 Петя Старуня2016-10-17 22:55:23126 дн назад
 До 8.Ігор ,як появляться у нас такі моховики.осінні.молоді,багато,що можна будеі 5 -10 відер назбирати позвоню,схочеш приїзжай,назбираєш собі скільки хочеш.я ще й поможу збирати.
10 Петя Старуня2016-10-17 23:12:47126 дн назад
 В нас біля Старуні моховики теж пізно появляються,вже після опеньок,в кінці жовтня -листопад і навіть деякі бачив ще були в грудні.вже сніг випав був.Їх взагалі ніхто в нас не збирає і ростуть вони по 30 -50 шт на одному місці,увесь ліс деколи вкритий моховиками.люди ходятькопають їх,толочать і ніхто навіть думки не має їх збирати.Але поки що нема.Ні опеньок,ні якихось інших грибів.може маслюків піду ще трохи позбираю як буду мати час.
11 Оксана-LV2016-10-18 00:04:34126 дн назад
 До 5.моховики ростуть в листяному мішаному лісі.
До 7.Петя,рядовки чи гливи, як у нас називають, звичайно трохи на любителя....Але вона досить смачна з вираженим грибовим запахом. Її можна смажити (попередньо відваривши),маринувати..
А темні моховички - просто супер! А мариновані - безподобні! Раджу попробувати! Плюс дуже гарно естетично виглядають - темна шапочка і жовтенький низ...
12 Петя Старуня2016-10-18 19:50:21125 дн назад
 Моховики один час батько мій збирав але з часом перестав їх збирати.Доводилося і синяки спробувати,такі собі на смак.Не знаю як мариновані осінні з чорними шапочками моховички,може якби хтось колись пригостив.може би і збирав і їх.Чув від багатьох про мариновані моховички,що навіть кращі як білі,але сам їх не пробував,не знаю.
13 Ігор С2016-10-18 22:26:13125 дн назад
 Моховики і синюхи інколи збираю тільки в селі,бо білих чи червоних там майже немає.Досить смачні мариновані і справді гарно виглядають.Але є один протипоказ-синюхи,моховики,польські гриби сильно накопичують важкі метали з грунту.Отже,якщо ліс знаходиться близько біля міста,шоссе,сміттєзвалища,заводу і навіть поля яке засівається фемером і знаходиться над лісом-ні в якому разі не збирайте.
 
 Андрій2016-10-17 09:36:57
Краще викинути і не ризикувати
 
 Наталя2016-10-17 02:57:18

800 x 600, 75 кБ
І ще додам фото сирих грибів...
1 Сергій2016-10-17 10:21:19126 дн назад
 Дуже нагадують печериці, але їх не часто збираю, можу і помилитись.
2 Сергій (Львів)2016-10-17 17:21:02126 дн назад
 якщо низ шапочки не білий а темнуватий (від світло-коричневого молодих грибів до темно-коричневого кольорів у старших грибів) та приємний специфічний запах - то це без сумніву печериці. причому чим більше вони лежать у кошику тим більше темніє низ шляпки. Я обовязково оглядаю кожний гриб знизу і нюхаю, бо бліда поганка не вибачає помилок.
3 василь калуш2016-10-17 18:38:03126 дн назад
 печериці на всі сто
4 іван2016-10-17 18:56:03126 дн назад
 

800 x 600, 56 кБ
їстивний гриб
5 Ігор, Бурштин2016-10-17 20:11:15126 дн назад
 А я чомусь не збираю лісові печериці, хоч інколи їх є дуже багато. В дитинстві мені вдома сказали - не збирати печериць у лісі. Дотепер маю на них табу
6 Петя Старуня2016-10-17 20:40:33126 дн назад
 До 5.Я теж зовсім не збираю печериць.На пасовищі їх валом але я їх не збираю.Тим більше не збирав би лісових печериць.тим більше що пишуть що отруйніі дуже схожі на бліду поганку,добре би задуматися.З минулого року відкрив для себе два нових гриба "бараняча голова" і "парасольки" раніше ніколи їх не брав.Тепер беру,особливо "полюю" на баранячу голову але то вже в червні - липні наступного року.Синяки,моховики.польські гриби ,рижики то все для мене поки що теж невідомі гриби і не наважуюся їх брати і не буду брати поки щось значне не станеться в моїй "грибній справі" що б з догори ногами обернуло мою свідомість і я сказав би" от рижики дуже смачні гриби і їх вартує брати"Просто рижики ще не пробував,які вони засолені чи як їх по -іншому приготувати.Так само не знаю які мариновані моховики,дехто їхзвалить ,але я не пробував.
7 Аматор2016-10-17 21:11:44126 дн назад
 Я колись давно був на москальському грибному сайті кілька сезонів. Так там місця рижиків передають по наслідству. Шкода що їх хробаки ще інтенсивніше поїдають ніж біляки. До речі це гриб першої категорії. На відміну від гадярів типу синяків і їм подібних. Засолені рижики це справжня насолода, хоча і в жареному вигляді також класні.
8 Петя Старуня2016-10-17 21:49:38126 дн назад
 Ну рижики.це поки що невідомий мені гриб - запалився їдеєю конче дегустувати цей гриб. і якщо справді сподобається - добавити до свого списку.дізнатися як солити їх.як краще приготувати.Поки що не можу нічого сказати,бо не пробував.В нас вони є.не сказати щоб багато але достатньо,назбирати можна.
9 Євген2016-10-17 21:57:46126 дн назад
 Колись чув поговірку, шо гуцули збирають два види грибів- білі і рижики.
10 Настя2016-10-17 22:21:27126 дн назад
 До 8. На полонине Яворник /Ямна/ в августе подруга собирал а рыжики. Перед засолкой не вымачиваются. Легче, чем с груздями. Рецепт брала в интернете.
11 Петя Старуня2016-10-17 22:23:05126 дн назад
 До 9.Цікаво...Ще один голос на користь того що варто спробувати рижики в якості експерименту які в них смакові якості і чи відповідає це дійсності.На рахунок гуцулів не знаю чи збирають вони рижики,принаймні відомі мені гуцули не бачив щоб їх збирали,тільки білий гриб,ну як виняток можуть ще брати як нема білих лисички чи сироїжки,опеньки.Цікавий факт достойний або підтвердження або спростування.В горах (Бистриця) того року бачив цілі поляни рижиків і як їх гуцули не позбирали,певно доста було білих.Синяки пробував,але збирати їх не буду,так само і моховики,як буде валом,мішками тих моховиків у нас запрошую приїдьте визбирайте їх,все одно пропадуть,ні я .ні хтось інший їх збирати не буде.
12 Аматор2016-10-17 22:28:20126 дн назад
 Шкода але цього сезону практично 99 процентів рижиків були вижерті ненаситними хробами. Через це їх ніхто і не збирав. Ідеальна величина шляпки рижика це до 3 сантиметрів. Кінець вересня то може вже хроби трохи вгамовуються, ось тоді можна їх починати збирати. Літні, на превеликий жаль, віддаються хробам. Особливо в останні жаркі роки.
13 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:32:26126 дн назад
 Знаю кількох грибників поважного віку, які щороку їздять в гори за рижиками. Був свідком, бо ходили разом. От назбирав він повний рюкзак білих (кілограм 15), а потім взяв ще відро - і за рижиками пішов. Бо з дому був заказ на рижики
14 Петя Старуня2016-10-17 22:48:14126 дн назад
 До12.Дякую за корисну інформацію.Значить дуже малі брати не варто і більше 3см теж.До 13 Ігор.Судячи з численнних відгуків рижики таки справді гриб,який заслуговує уваги.Недавно бачив трохи рижиків,попробую ще цього року їх трохи назбирати,бо сезон на них закінчується.
15 АНДРІЙ ЛЬВІВ2016-10-18 17:31:17125 дн назад
 Рижики з карпат мають більше насичений смак ,моїм в дома більше подобається рижики коло полігона ,на пательню без варки +цибульки -бомба.
16 Олег Тернопіль2016-10-19 08:48:10124 дн назад
 Рецепт рижика: помити, просушити, на пательню дати 1 ст. л. олії і всипати рижики; на маленькому вогні випарувати воду, щоб підсохли, дати кусочок масла і добре їх висушити; коли висохнуть, додати 1 ст. л. сметани, перемішати і смажити 2 хвилини. Смак неперевершений
17 Ігор, Бурштин2016-10-19 20:22:59124 дн назад
 Ой, народ, ну Ви апетиту наганяєте.
Вже рижиків хочеться з тим неперевершеним смаком.
Бо щось з навколишніх лісів ніяких новин. Тільки маслюки ніяк не закінчуться
 
 Наталя2016-10-17 02:55:52

800 x 600, 55 кБ
Привіт, виникли дискусіі стосовно грибів. Мій чоловік назбирав іх сьогодні на торфовищі, вважає що це печериці. А от я при варці відчула неприємний запах, не властивий грибам, та й колір води мене збентежив-насичено жовтий, як фурацилін. Питання до грибників, це печериці лісові, чи краще викинути ці дари природи?
1 Назар2016-10-17 09:50:20126 дн назад
 В першу чергу звертати увагу треба на запах, поганий гриб ніколи не буде мати приємного аромату.
Печериця лісова дуже схожа із блідою поганкою, а це найнебезпечніший гриб. При найменших сумнівах я їх не беру і Вам не рекомендую.
2 Міша2016-10-17 09:58:19126 дн назад
 Ядовитый гриб.

Шляпка диаметром 15—18 см, белая (при надавливании становится ярко-желтой), гладкая, ровная, иногда покрыта мелкими чешуйками, полушаровидная, со временем становится плоской и тонкой.

Мякоть плотная, белая, на изломе становится ярко-желтой, с резким запахом карболовой кислоты. Пластинки — приросшие к ножке, тонкие, узкие, сначала белые, а затем ярко-розовые, у старого гриба шоколадно-бурые. Споровый порошок шоколадного цвета. Споры эллипсоидные.

Ножка в высоту 6—10 см, толщиной 1—2 см, в основании вздутая, белая, полая, с кольцом. Признаки отравления.

Употребление в пищу этого вида шампиньонов может привести к расстройству желудка, сопровождающемуся головокружением и потерей сознания. При первых же симптомах отравления следует срочно обратиться за квалифицированной медицинской помощью.

Шампиньон желтеющий растет в лиственных лесах и посадках смешанного типа, а также в парках, садах, на кладбищах, лугах и пастбищах. Растет с июня до середины октября.
3 Андрій Долина2016-10-17 19:13:27126 дн назад
 Від гріха подалі викиньте ці дари природи. Краще з"їсте хліба зі смальцем та часником, здоровіші будете!!!
 
 роман2016-10-17 01:03:23

800 x 450, 83 кБ
мої фото грибів сезон 2016
1 Ігор2016-10-17 14:58:03126 дн назад
 де Ви збирали?
2 роман2016-10-17 18:58:54126 дн назад
 більшість фото з горів
3 Аматор2016-10-17 19:28:18126 дн назад
 Звичайно що на смак і колір товаришів нема.... Але цю потвору грибом я би не називав. Гадяр, ось його влучна назва.
4 Ігор, Бурштин2016-10-17 22:37:08126 дн назад
 В кількох різних людей їв ці синяки. Але сам не наважуюся їх брати...
Найпростіший рецепт - відварити 15 хвилин, процідити, перемолоти - і на котлети. Рецепт від людини, якій можна довіряти.
Але не спутати з сатанинським!
Ось тому і не наважуюся
5 роман2016-10-17 23:56:12126 дн назад
 аматор спорити не буду але колись так всі казали на гливи і парасольки а тепер ...
6 WOW2016-10-18 13:35:15125 дн назад
 Швиденько помити і в окріп, варити 15-20 хв. Тоді замаринувати - саробуйте, кращі за білі, не кажучи про козарі.
 
 роман2016-10-17 01:02:01

800 x 450, 72 кБ
к
1 Євген2016-10-17 09:08:09126 дн назад
 То є добре, але варто би було то все дати в одну тему)
 
 роман2016-10-17 01:01:37

800 x 450, 80 кБ
у
1 Назар2016-10-17 09:56:15126 дн назад
 Це знущання!
Не можна так багато.
Здай хоч одне місце.
2 Ігор, Бурштин2016-10-17 13:08:15126 дн назад
 Це не багато. Це усі гриби сезону 2016, як я зрозумів.
30-40 тем від одного користувача - оце багато, так не робиться. Віктор вище вже описав, як треба робити.
Ці лишні теми здалось би повидаляти
3 Артем2016-10-17 14:47:24126 дн назад
 може і не багато, але ж які гарні!
4 Олександр (Долина)2016-10-17 16:34:52126 дн назад
 Але Роман-хуліган Хоча фото спадобались Файні білі.
5 роман2016-10-17 19:01:24126 дн назад
 щиро дякую
 
 роман2016-10-17 01:01:04

800 x 450, 92 кБ
и
1 роман2016-10-17 13:35:35126 дн назад
 ігор перший раз викладав незнав як правильно .
2 Stepan_862016-10-17 18:30:23126 дн назад
 А де це ви були на грибах ?
3 роман2016-10-17 19:06:50126 дн назад
 степан це все з горів . з різних лісів .
4 Петя Старуня2016-10-17 20:18:41126 дн назад
 Роман,гарні гриби,але ставте все в одній темі,як радять Віктор,Ігор.Я теж колись так як Ви створював багато тем і користувався щоразу кнопкою "створити нове повідомлення",це щоразу буває з новачками на цьому форумі,які ще не знають що до чого.Спочатку тиснете "створити нове повідомлення" а далі в цій темі з правого боку є кнопка "ответить" - тиснете на неї і додаєте інші свої повідомлення,фотографії.
5 роман2016-10-17 23:51:51126 дн назад
 дякую за порду . наступного разу зроблю все правильно .
 
 роман2016-10-17 01:00:36

800 x 450, 98 кБ
м
 
 роман2016-10-17 01:00:08

800 x 450, 89 кБ
п
 
 роман2016-10-17 00:59:37

800 x 450, 77 кБ
я
 
 роман2016-10-17 00:59:12

800 x 600, 91 кБ
4
 
 роман2016-10-17 00:58:45

800 x 600, 114 кБ
з
 
 роман2016-10-17 00:58:21

800 x 600, 129 кБ
е
 
 роман2016-10-17 00:57:52

800 x 600, 100 кБ
а
 
 роман2016-10-17 00:57:29

800 x 600, 93 кБ
і
 
 роман2016-10-17 00:57:06

800 x 600, 75 кБ
т
 
 роман2016-10-17 00:56:42

800 x 600, 110 кБ
у
 
 роман2016-10-17 00:56:17

800 x 600, 99 кБ
ф
 
 роман2016-10-17 00:55:54

800 x 600, 102 кБ
л
 
 роман2016-10-17 00:55:23

800 x 600, 75 кБ
г
 
 роман2016-10-17 00:55:00

800 x 600, 68 кБ
х
 
 роман2016-10-17 00:54:36

800 x 600, 125 кБ
ц
 
 роман2016-10-17 00:54:12

800 x 600, 110 кБ
в
 
 роман2016-10-17 00:53:49

800 x 600, 62 кБ
д



Ваше сообщение

(jpg, gif, png) Для вставки фото с io.ua вписывайте URL адрес страницы с ним (http://io.ua/№№№№№№)
URL адреса автоматически преобразовываются в гиперссылки.
Ссылка на видео YouTube вида http://youtu.be/11-ти_значный_код_видео преобразовывается в плеер YouTube
Имя


Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [10+] [20+] [30+] [40+] [50+] [60+] [70+] [80+] [90+] [100+] [110+] [120+] [130+] [140+] [150+] [160+] [170+]


© Віктор Верховинець, victour.io.ua, 2007-2017